Filters
Preferences
Zoek

Dry Aged Meat

 

Belgisch wit- Blauw: heeft een witte vacht met een blauw grijze schijn, Midden- en Hoog België, Een imposante spiermassa, Het vlees is van een uitstekende kwaliteit: mager, mals en sappig. (minstens 1 tot 2 keer gekalfd)

Simmental: De zwitserse en Oostenrijkse Alpen, een goede marmering (vetdooradering) wat restulteert in een heel volle smaak, Naast gras eten ze vele in het gras aanwezige alpen-kruiden, waardoor het vlees een karaktervolle smaak krijgt.

Abeerden agnus: Kenmerken: De meeste Angus-runderen zijn zwart (Black Angus).Het vlees van de Aberdeen Angus heeft van nature een marmering (vetdooradering) en is bij uitstek sappig. Ze groeien traag en hebben hierdoor een volle rijke smaak.

Rubia galegga: Spaans ruderras. Kenmerk van de koeien is dat ze veel ouder geslacht worden, de Rubia wordt geslacht tussen de 10 a 14 jaar. Topproduct en uniek van smaak.

Herford: Het Hereford rund is het synoniem van kwaliteitsvlees. Zij worden gekweekt in de North West corner in Ierland: het Hereford ras, van nature een rustig temperament, heeft de natuurlijke gave om zich door met gras te voederen in combinatie met het unieke klimaat van Ierland.

Charolais: In Frankrijk is de Charolais het belangrijkste vleesras. De dieren variëren in kleur van roomkleurig tot vaalwit. Ze hebben in verhouding tot het beendergestel veel vlees en maar weinig vet.

Montbéliard: Het Montbéliarde-ras vindt zijn oorsprong in het gebied tussen Zwitserland en Frankrijk, de Jura. De Montbéliarde is een melk- en vleesras met een gunstige vet-/eiwitverhouding

DRY AGED MEAT

Het vlees wordt gerijpt in een speciale koelcel, streng gecontroleerd op luchtvochtigheid en temperatuur. tussen de 2 tot 6 weken. De natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af. Hierdoor krijgt het vlees een zeer malse structuur en een intense smaak.


R o l a n d

Slagerij-Traiteur
Meanhoutstraat 2
Sint-Martens-Latem
09/282.45.38

Blog archief